• Календар

  • Любимата игра - шах
   2017-06-27

     Думата “шах” идва от персийски и означава император, а думата “мат” означава мъртъв. Който умъртви противниковия император (цар), той печели играта. През Средновековието и по...

  • МОЕТО УЧИЛИЩЕ
   2017-08-29

     МОЕТО УЧИЛИЩЕ ЕСЕ Училището не е само бялата дъска, по която разкриваме магията на чудния свят на знанието. Училището не е само чина, на който се учим да...

  • Покана до родителите
   2019-10-22

  • Покана за събрание на родителите
   2019-11-13

   Уважаеми родители, ОУ "Любен Каравелов" - Ямбол Ви кани на събрание на родителите за излъчване на представители в обществения съвет към училището.   ПОКАНА  

Добре дошли в сайта на ОУ "Любен Каравелов"!

Образование за утрешния ден - клубове по интереси

 

Logo_OUD-8434.jpg

Ученици от 3., 4. и 5. клас взеха участие в Проект BG05M2OP001-2.012-0001 - "Образование за утрешния ден".

Сформирани са три клуба по интереси - „В света на компютъра“ – 3 клас, "Компютърен свят" – 4 клас и „Дигитално студио“ – 5 клас.

 

 pixiz-12-06-2020-08-53-21.jpgpixiz-12-06-2020-09-00-21.jpg

Учениците от клуб „В света на компютъра“ – 3 „д“ клас  в началото на проекта  работиха по програмите Word и  MS Paint.  Научиха се да въвеждат текст и да създават рисунка по собствен проект с използване на всички изучени инструменти. 

      pixiz-12-06-2020-08-54-52.jpg

pixiz-12-06-2020-08-56-50.jpgpixiz-12-06-2020-08-55-40.jpg

Запознаха се с програма Power Point, а в края на проекта изготвиха собствени презентации на тема „Българското възраждане“.  Ръководител на клуба е г-жа Галя Георгиева. 

В клуб "Компютърен свят" четвъртокласниците работят с различни приложения като Word, Excel, Powerpoint и Publisher. Учениците се учат да ги използват като създават текстови документи, диаграми, електронни таблици, компютърни презентации, грамоти, сертификати и други.

1-Text.png

 

 

Те с удоволствие и въображение творят с програмата Paint.

 

2-Risuvat.png            3-Risuvat.png

 

Сами откриват информация в различни Интернет търсачки, работят с уебсайтове за видеосподеляне, създават и изпращат електронни писма. Ръководител на клуба е г-жа Даниела Пенева.

В клуб „Дигитално студио“ учениците от 5. клас се учат да оценяват потребностите си от информация, да филтрират необходимата и подходяща информация за тяхната работа. Работят в облачна среда, споделят ресурси и проекти с другите. Основен акцент на работата на клуба е създаването на дигитално съдържание. Учениците изготвят мултимедийни и творчески продукти като обработват и съхраняват графични изображения за нуждите на проектите си. Запознават се с възможностите на софтуер за компютърна анимация. Работят в уеб базирани инструменти за анимация като https://www.piskelapp.com/, https://gifmaker.me/ и https://scratch.mit.edu/  – създават, съхраняват и споделят гиф анимация и анимационни истории. Ръководител на клуба е г-жа Веселина Георгиева.

В условията на дистанционно обучение работата на клуба продължи във виртуална класна стая в Teams

1-Virtualna-kl-staq-5kl.png

 

Използвайки различни дигитални устройства, те споделяха работата си с останалите участници в клуба.

 

 

Споделен екран от мобилно устройство и представяне на гиф анимация от Габриела Вълчева от 5а клас:

2-Gabi-mob-tel.png

 

 Петко Петков от 5в клас споделя с нас работата си в в Piskel  безплатен онлайн редактор за анимирани спрайтове и пикселно изкуство:

3-Petko-piskel.png

  

Димитър Митев от 5б клас създава гиф анимация в https://gifmaker.me/ с предварително създадени и съхранени графични изображения:

4-Mitko-gif.png

  

Създаването на анимационни истории в Скрач е едно от най-интересните занимания на учениците в клуба.

Анимации създадени в Скрач ни представя Тодор Тодоров от 5б клас:

5-Todor-1.png

5-Todor-2.png

5-Todor-3.png