• Календар

  • МОЕТО УЧИЛИЩЕ
   2017-08-29

     МОЕТО УЧИЛИЩЕ ЕСЕ Училището не е само бялата дъска, по която разкриваме магията на чудния свят на знанието. Училището не е само чина, на който се учим да...

  • Благодарствено писмо
   2017-09-08

   Благодарствено писмо до родителите на Александър Добринов Стефанов от ІV г клас   Екипът на ОУ “Любен Каравелов“ - Ямбол изразява своята признателност и благодарност към Александър Добринов Стефанов от ІV Г клас и...

Добре дошли в сайта на ОУ "Любен Каравелов"!

„ЖУРНАЛИСТИКАТА ТРЯБВА ДА Е ЧОВЕШКА - ДА ПОМАГА НА ХОРАТА”

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/13.01.jpg'
There was a problem loading image 'images/12.01_1.jpg'

ЖУРНАЛИСТКАТА  КРАСИМИРА ХАРУТЮНЯН  ВПЕЧАТЛИ УЧЕНИЦИТЕ ОТ СИП „ЖУРНАЛИСТИКА” В ОУ „Л.КАРАВЕЛОВ”

     „ЖУРНАЛИСТИКАТА  ТРЯБВА  ДА Е  ЧОВЕШКА - ДА  ПОМАГА   НА   ХОРАТА”

Тези думи на Краси Харутюнян запомниха учениците. И дори ги записаха.

13.01.jpg

Човешко обаяние, прямота , честност , професионализъм – с това   нашата гостенка Краси Харутюнян  очарова  всички от редколегията на „Електронен вестник” в ОУ”Любен Каравелов”.

 

Представяме ви материалите на самите ученици – всеки от тях как е видял и почувствал  тази среща, проведена в навечерието на Рождество Христово – 22 декември.

 Ученици от ОУ „Л. Каравелов“ се срещнаха с известна ямболска журналистка

 Главният редактор на „ЯмболПрес”, Красимира Харутюнян, гостува на  учениците от СИП „Журналистика“.  Тя сподели своя опит с тях, отговори на въпросите им и им даде някои полезни съвети.

 

Най-напред срещата започна с разказ за работата на Краси Харутюнян като журналист и как тя е израствала професионално през годините. След това даде полезни съвети - младите журналисти да бъдат коректни и да бъдат преди всичко хора. „При среща с обикновени хора се поставяме на тяхно място, изслушваме болката им и не задаваме глупави въпроси.“-казва г-жа Харутюнян.

 

Тя сподели и някои интересни случки, а накрая отговори и на въпросите на учениците. Независима ли е журналистиката в България, каква личност трябва да бъде един  опитен репортер- това бяха част от зададените въпроси.

 

 Но.. всяко хубаво нещо си има своя край и така дойде време и тази среща да приключи, а младите журналисти определено ще я запомнят! 

 

Деляна Райкова 7 „в”клас

 ЖУРНАЛИСТИТЕ СА ХОРА  С  ДАРБА И  КУРАЖ

 Журналистика.  Журналистиката е практика  на събиране, анализиране, интрепретация на събития по актуални теми. Тя се нарича още „четвърта власт” . Дали е лесно да си журналист? Не, не мисля. За да си истински журналист трябва да имаш дарба и кураж, да ти се удава. И да знаеш, че служиш на хората.

 

  В моето училище гостува  журналистката Краси Харутюнян , която ме впечатли.

 

Разбрах , че тя е интересен човек, който цени и обича работата си.Тя сподели с нас как е избрала професионалния си път, пред какви неща се е спирала. Как по време на репортажите се поставя на мястото на хората и  чувства тяхното страдание и болка.

 

Изслушва хората с такт и търпение, без да изтъква себе си и да задава глупави въпроси.

 

 Научихме още, че един журналист не може да отиде неподготвен на работа – да прави интервю или репортаж. Той трябва предварително да е информиран, да е подготвен, да е сигурен, че ще се справи.

 

  За мен тази среща беше много вълнуваща, макар че не зададох въпросите, които напираха у мен.Оставих това за следващия път. Благодарим ти, Краси! И до другата среща!

 

 Надежда  Василева 7 „а” клас

     ДЕН , ИЗПЪЛНЕН С МНОГО ВПЕЧАТЛЕНИЯ

             Много впечатления и любопитни въпроси вълнуваха учениците от 7 клас,ден преди да започне коледната ваканция. На 22.12.2014г.в час по СИП ,,Журналистика“ присъства една от най-обичаните журналистки в Ямбол - Красимира Харутюнян, известна със своя висок професионализъм, съчетан с човешко благородство и етичност. Всички ученици бяха впечатлени от тази среща. Нашата гостенка ни разказа за своята интересна и трудна  професия,която изпълнява с много любов и желание.Присъстващите слушаха с внимание нейния разказ и непрекъснато задаваха въпроси. Госпожа Харутюнян отговори на всичко,което вълнуваше  учениците.Ние бяхме много доволни от тази среща и не искахме тя да приключва.Журналистката обеща  отново да ни гостува и да ни разкаже още интересни неща.

 

Така изпратихме в СИП,,Журналистика“ старата година.Този ден беше така слънчев,както и погледите на учениците.Госпожа Величка Николова(преподавател по български език и литература) ни обеща новa и незабравими срещa с госпожа Харутюнян.Всички ние , от редакционната колегия на „Електронен вестник”,  благодарим на нашия преподавател г-жа Николова и на така любезната Красимира Харутюнян!!!!!!!

 

 

                                    Свилена Андонова 7 „б”

                              

 КАКВО Е  ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА  „ЖУРНАЛИСТ”?

 Човек, който се занимава  със събиране и разпространяване на информация, важна за обществото. Журналистът  списва и предава материали от различни гледни точки. Това допринася да се формира общественото мнение.

 

 Често журналистиката е наричана „четвъртата власт”  (след законодателната, изпълнителната и съдебната )

 

Дали е лесно да си журналист?

 

На тези въпроси ни отговори журналистката Красимира Харутюнян. Според нея журналистиката най- напред  трябва да помага на хората, защото иначе всичко се обезсмисля. Да се поставяме на мястото на хората и да изслушваме болката им.

 

Тя ни разказа за своя  път в тази професия, за всички трудности, които е срещала.

 

Научихме още за различните медийни жанрове и за разликата между тях.

 

 

    Мариела Янева 7  „а” клас

 ЦВЕТЕ  ЗА  КРАСИМИРА

 „Да си журналист, означава да казваш истината”- това са думи на журналистката Красимира  Харутюнян. Тя ни гостува в нашето училище „Любен Каравелов”.

 

Работила е двайсет години в различни медии, а сега е главен редактор на електронния „Ямбол Прес”.

 

Трябва да се спечели доверието на хората, да бъдем етични и коректни, а не на всяка цена да търсим сензацията. Можем да редактираме изреченията, но без да  сменяме смисъла на думите, да не променяме мисълта на човека.

 

Човек може да сгреши, но не трябва да се плаши. Така ние се учим от грешките си. Тя сподели, че в началото на кариерата и е било трудно, но после всичко е ставало все по- добре.

 

Красимира Харутюнян  обстойно отговори на всички наши въпроси. Беше ни безкрайно приятно и интересно. С радост и подарихме цвете , което да и напомня за нашата среща.

 

 

 

Десислава Коларова 7 „а”

 

 

Фотоматериалите подготви  Надежда Василева  7 „а” клас 

  12.01_1.jpg