• Календар

  • МОЕТО УЧИЛИЩЕ
   2017-08-29

     МОЕТО УЧИЛИЩЕ ЕСЕ Училището не е само бялата дъска, по която разкриваме магията на чудния свят на знанието. Училището не е само чина, на който се учим да...

  • Благодарствено писмо
   2017-09-08

   Благодарствено писмо до родителите на Александър Добринов Стефанов от ІV г клас   Екипът на ОУ “Любен Каравелов“ - Ямбол изразява своята признателност и благодарност към Александър Добринов Стефанов от ІV Г клас и...

Добре дошли в сайта на ОУ "Любен Каравелов"!

Патронен празник - 1 ноември

IMG_1462.JPG

ТЪРЖЕСТВЕНО СЛОВО

Уважаеми гости и родители,

Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

На 1 ноември  ОУ „Любен Каравелов“ – Ямбол чества своя патронен празник .

    Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. В този момент – повлияни от  празничната атмосфера, впечатлени от делата на будителите, ние се прекланяме и пред делото на нашия патрон – Любен Каравелов.

    Има нещо величествено в благородното дело на едно училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Обединява ни онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

    Скъпи учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с която да вървят напред.

    Желая ви здраве, целеустременост и успехи в отговорната мисия!

   Скъпи ученици, на всички вас пожелавам да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на ОУ “Любен Каравелов“. Гордеем се с  вашите постижения на регионални и национални състезания, олимпиади и конкурси и изключителни спортни успехи!

    Убеден съм, че с вярата и усилията на всички ще успеем да утвърждаваме името и авторитета на нашето училище и ще продължим  да „докосваме бъдещето”!

    Честит празник на всички!

Тодор Тодоров

Директор на ОУ „Любен Каравелов”

IMG_1514.JPG