• Календар

  • Дари отново с медал
   2016-05-13

     В предварителния кръг на Сингапурско - азиатската училищна олимпиада по математика - SASMO (Singapore and Asian Schools Math Olympiad), провел се на 16 април,...

  • „Знам и мога“
   2017-01-30

   Олимпиадата “Знам и мога“ е интердисциплинарна и предполага изява на знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на...

  • Златен медал
   2017-05-04

      за Том Бернд Шефер от 2 „в“ клас от турнира по скокове на батут "Децата на южна слънчева България", който се проведе на 30.04.2017 г. в гр. Стара Загора....

  • МОЕТО УЧИЛИЩЕ
   2017-08-29

     МОЕТО УЧИЛИЩЕ ЕСЕ Училището не е само бялата дъска, по която разкриваме магията на чудния свят на знанието. Училището не е само чина, на който се учим да...

Добре дошли в сайта на ОУ "Любен Каравелов"!

Ние предоставяме качествено актуално образование, основано на исторически традиции в атмосфера на етични социални взаимоотношения, гарантирани от толерантност, етническа равнопоставеност и културно сътрудничество.

Патронен празник - 1 ноември

IMG_1462.JPG

ТЪРЖЕСТВЕНО СЛОВО

Уважаеми гости и родители,

Скъпи ученици,

Уважаеми колеги,

На 1 ноември  ОУ „Любен Каравелов“ – Ямбол чества своя патронен празник .

    Този празник е най-значимият, най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. В този момент – повлияни от  празничната атмосфера, впечатлени от делата на будителите, ние се прекланяме и пред делото на нашия патрон – Любен Каравелов.

    Има нещо величествено в благородното дело на едно училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват, пазят и да продължат делото. Обединява ни онова нещо, позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази, и носи само в сърцето.

    Скъпи учители, на днешния празничен ден искам да поднеса уважението си към Вас, хората, които с вдъхновение, отговорност и търпение възпитавате и изграждате децата на България. Чрез Вашия професионализъм, благородство и всеотдайност вие давате на младите хора увереността и силата, с която да вървят напред.

    Желая ви здраве, целеустременост и успехи в отговорната мисия!

   Скъпи ученици, на всички вас пожелавам да бъдете добри хора, да успявате със знания и умения и навсякъде, където и да се намирате, да сте горди, че сте възпитаници на ОУ “Любен Каравелов“. Гордеем се с  вашите постижения на регионални и национални състезания, олимпиади и конкурси и изключителни спортни успехи!

    Убеден съм, че с вярата и усилията на всички ще успеем да утвърждаваме името и авторитета на нашето училище и ще продължим  да „докосваме бъдещето”!

    Честит празник на всички!

Тодор Тодоров

Директор на ОУ „Любен Каравелов”

IMG_1514.JPG